Sänkt månadskostnad

Vid månadsskiftet april/maj skall vår hemförsäkring hos Länsförsäkringar förnyas, det har den gjort år efter år.

Tack vare lite poddlyssnande kom jag på att man en gång per år bör kolla över sina abonnemang, försäkringar mm
https://play.acast.com/s/pariktigt

Vi har redan varit igång och bytt bank för bolånet via mittbolån.se (Compricer) och var väldigt nöjda med killen vi pratade med, så jag bestämde mig att kolla upp Compricer och deras försäkringsbytartjänst.

Det är bara att fylla i lite personuppgifter, och svara på några frågor om i detta faller vårt kedjehus. Byggår, antal duschrum, boyta och biarea, värmesystem mm.

Ett tips är att ha taxeringsbeskedet framme i Kivra, så har du de mesta uppgifterna där.

Allt detta gjorde jag på söndagen i lugn och ro, och på måndagen vid 8-fikan på jobbet ringde det en säljare från Compricer. Jag svarade på hans kompletterande frågor, och nämnde att jag jobbar i en ICA-butik. Då sa han att det var ICA som i vårt fall blev billigast, i och med att vi har 20% personalrabatt på försäkringen. Sen var det bara att meddela Länsförsäkringar på deras sida, att vi inte ville förnya deras försäkring, och dagen efter var allt klart.

Så en gång om året bör man se igenom sina avtal, där finns nästan alltid något att spara. Det tog oss totalt 10 minuter, och vi sparar 120kr/mån 🙂

Ännu en gång måste jag rekommendera appen och sidan Mina tjänster, som vi skrivit om i tidigare inlägg här <><><><><> För att se en sammanfattning av dina återkommande utgifter. Vi har lyckats få ner den med några hundralappar till nu, med bolåneflytt, försäkringsflytt, och byte från Netflix till Prime Video på prov.