Pengarna Slut?

Dags att bygga upp vår portfölj igen

Som vi skrev i förra inlägget, har vi betalat det mesta för våra tomter på Filippinerna. En stor del av vårt kortsiktiga sparkapital har gått åt, och det är fortfarande en hel del kvar att betala.

Image by DarkWorkX from Pixabay

Detta var något vi planerat för, att använda pengarna till tomt för boende åt oss, samt att vi kan få lite avkastning på någon tomt för uthyrning.

Vi har sålt av fondandelar i Lysa, och fonder/aktier på Avanza och Nordnet. Vi har lagt undan så det skall räcka till de sista avgifterna samt skatter på tomter, och slutbetalningen på tomten där vi skall bygga vårt boende om några år. Vi håller på sista betalningen tills allt är klart. Om allt stämmer, så kommer vi att betala det sista i April/Maj.

Image by PamelaAndrey15 from Pixabay

Vi har kvar våra konton på Lendify och Brocc, dessa får jobba med ränta på ränta tills de genererar ett kassaflöde på någon tusenlapp per månad. Där har vi idag ca 120.000kr som ger os ca 6500-7000kr/år. När vi köper lån på Lendifys andrahandsmarknad ökar räntan markant.

KareKare – en Filippinsk rätt med oxsvans – Gott
Image by Jonathan Valencia from Pixabay

Vår största del av investeringarna, som vi ej tagit upp här på sidan består av en aktieportfölj som jag ärvt, men inte tänkt röra på några år. Den hanteras av ett bolag som mina föräldrar anlitade, och vi känner oss inte redo ännu att ta över den, men vi kommer att spara många tusenlappar om året i avgifter när vi väl gör det.


Nu skall vi bygga upp vår buffert igen, sen börjar vi investera i indexfonder, samt aktier med vettig direktavkastning.