Pay yourself first

Lönen har trillat in för herr Roadtofire, och det första som görs då är överföringar till olika konton för investeringar. Detta sker alltså före räkningar, mat mm är betalt. Läs mer om att “betala dig själv först” i valfri ekonomisk litteratur, eller här hos Pappa Betalar? för ett bra exempel på hur man kan göra.

Då så… jag har fyllt på med Xact Högutdelande, Avanza Emerging Markets, Nordnet Superfonden, Core Ny Teknik för ca 6.000kr.

Autogiro på Lysa på 2.000kr dras den 29:e

Hustrun kör nästan all sin investering på Lysa med ca 5.000kr, eventuellt mer. Hon får sin lön några dagar senare än jag.

Det hade gärna kunnat bli något mer investerat, men vi fyller på nästa års semesterkassa, då det verkar bli resa till Filippinerna då svärmor fyller år. Men månaden är inte slut ännu, det går alltid att investera lite extra.

Utsikt från Svärmors tomt

Vi sparar gemensamt till Semestern nästa år i appen Dreams, självklart är det inget som behövs, men det ger en lätt överblick på sparandet. Det är lätt att se hur mycket vi behöver sätta in, och vi ser båda hur det går.

Endast några hundralappar in i Nowo denna månad, men kommer fortsätta spara där.

Den 1/6 uppdaterar vi Investeringssidan.