Om oss

2019 börjar vi vår resa med ett försök till att blogga.

Vi jobbar båda två, heltid + halvtid, och hoppas kunna dela med oss av vad vi gör för att inom några år kunna ta steget för flytt utomlands. Vår framtid, har vi tänkt oss spendera mycket tid i Filippinerna, på ön Mindoro (Oriental delen) där hustrun kommer ifrån.

En tomt är på gång, och inom några år skall vi börja bygga ett enkelt, men välplanerat hus, som inte skall behöva ha A/C på igång hela dagarna.

Här planteras det ris

Våra Investeringar

Vi använder oss av: Catella, Avanza, Nordnet, Lendify, Lysa, Nowo samt lite smått för test, som Betterglobe, och TRINE

Nowo gör en del av sparandet till en lek, då jag “betalar mig själv” vad lunchen skulle ha kostat, de dagar jag har med mig matlåda.

Hos Catella, har vi den större delen av vår investering, denna kommer vi att flytta, när vi bestämt oss för en strategi. Aktierna som ligger där är en del av ett arv, som vi inte varit redo för att flytta på ännu. På Avanza månadssparar jag någon tusenlapp, i bland annat Avanza Global indexfond, mer om innehaven senare. På Nordnet ligger deras Superfond och tickar på, även det en mindre summa varje månad.

Lendify började jag med våren 2017, med en liten insättning från någons affiliatelänk. Tror att det var 5.000 som var minsta insättning då för att få en bonus, idag är det 20.000kr som gäller. Vi utnyttjade bonusen när frugan öppnade ett konto förra veckan med insättning på 20.000kr, men först skall allt bli investerat i lån, som kan ta lite tid. Det vi gillar med Lendify är att man får “utdelningar” varje dag när man har fått igång maskinen. I dagsläget har vi tillsammans ca 60.500kr på våra 2 konton.

Hustruns Lendify konto, nyligen startat
Hustruns nya Lendifykonto, utlåningarna är igång redan dagen efter insättningen.

Nowo är ett annat sätt att investera på, vi använder båda Nowo, och dagssparar en summa, snabbsparar en extra peng ibland, och de gånger vi skall handla något, kollar vi i appen vad för erbjudanden som finns. Hustrun flög till Filippinerna över jul o nyår, den resan köptes genom en länk i Nowo-appen, och vi fick då några procent av resan insatt som bonus till våra framtida jag.

Spara genom att handla via Nowo, Men handla endast då du verkligen behöver något.

Nowo gör en del av sparandet till en lek, då jag “betalar mig själv” vad lunchen skulle ha kostat, de dagar jag har med mig matlåda. Totalt brukar det bli en 2.500-5.000kr/månad som vi sparar där tillsammans. Applåderna när man snabbsparat i appen gillar vi, lite som Avanzas katshing-ljud när man får utdelningar 

Vi fick upp ögonen för Robotinvesteringar för ett par år sedan, men kom först igång med det 2018. Det blev Lysa för vår del, enkelt att komma igång, lätt att sätta in pengar med bla Swish. Vi månadssparar båda i Lysa, jag 1.500kr och hustrun 1.000kr Jag som är lite äldre kör 75/25 Aktier/Räntor, medans hustrun kör 90/10.

Ibland kan det vara lätt att Swisha in en extra insättning

Vi kommer att försöka följa upp lite av varje månadsvis, det kan kanske vara intressant för någon. Jag letade runt en del själv när vi började, och det blev många olika ställen som vi investerade på, på gott o ont.

Buffertspara först, INNAN du sprider pengar omkring dig på olika konton. Vi har i dagsläget ca 2 månadsutgifter som buffert.

Elbolag:

Vi använder oss utav Tibber, läs inlägget på denna sidan

Appar:

Vi använder bland annat oss utav tjänsten “Mina Tjänster”, läs inlägget här på bloggen.

Annonser