-13,5%

För en gångs skull hade vi tur, för ett par veckor sedan tog vi en del av vår portfölj för att betala vår tomt på Filippinerna, det var gröna siffror på nästan allt som vi sålde.

Tanken var att inte ta ut något förrän i maj/juni månad, men frun ville vara säker på att vi hade pengarna på kontot om delar av det skulle betalas tidigare.

Veckan efter uttaget gick börsen ner en bit, och har sedan fortsatt. Vi hade fått ut ca 15.000kr mindre veckan efter, snacka om tur.

Vår större aktieportfölj som vi inte sköter själva, gick ner 13,5% från Februari månads all time high tills i fredags. Nu börjar utdelningarna snart komma in där, då har vi tur kan vi få lite “rabatt” när de återinvesteras. Alternativa investeringar via Lendify och Brocc tickar på som vanligt. Kontot på Lendify ger i dagsläget en årsavkastning på 5,65% och skall upp till 8-9 inom ett år hoppas jag, då vi har köpt många lån på andrahandsmarknaden.

Vi fortsätter månadsspara, fortsätter bygga upp en buffert på ca tre månaders kostnader med hjälp av bland annat appen Dreams. Även ICA-Banken har gjort det lättare att sätta upp mål som resor o buffert, det gillar vi.

Spara till Katterna, om vi skall behålla försäkringen får vi se…